Over ons

Vereniging Grizzlies Zoetermeer is een fusie van twee Zoetermeerse honk- en softbalverenigingen in Zoetermeer, Birds en Extra Innings.

Birds

Birds is feitelijk opgericht door één man: Mike Antonisse. Hij was een honkbaldier in hart en nieren, uiteraard vanuit honkbalstad nummer 1: Haarlem. Hij speelde op behoorlijk hoog niveau, landelijk eerste klasse.

In 1965 verhuisde Mike naar Zoetermeer, na een korte periode bij VUC kreeg hij het idee om een eigen honkbalvereniging op te richten. Vanuit de bond (de KNBSB) werd hem dat afgeraden omdat Zoetermeer te klein was voor een honkbalvereniging. Daar zat wel wat in, want Zoetermeer telde toen 9000 inwoners. Mike dacht daar echter anders over.

In 1969 werd de sportvereniging Meervogels omgevormd tot een multi-vereniging, waar verschillende sporten konden worden beoefend. Mike meldde zich bij Meervogels en zo ontstond een honkbalafdeling van Meervogels met de (uiteraard Engelse) naam Lake Birds.

Dat alles speelde zich af in december 1969 en daarmee is de officiële oprichtingsdatum van Lake Birds 10 december 1969. De liefde tussen Meervogels en Lake Birds bekoelde en intussen was er door de groei van Zoetermeer ruimte voor een eigen, echte honkbalvereniging. Begin 1974 ontstond na de scheiding – en Koninklijk Goedgekeurd - de Zoetermeerse Baseball- en Softballvereniging BIRDS, afgekort ZBSV “Birds”.

EXTRA INNINGS

Vereniging EXTRA INNINGS is op 19 november 2020 opgericht en het bestuur bestaat uit Youri Visser, Paul Achenbach, Sarah van der Leun en Quinlan de Windt. Alle vier bestuursleden zijn gek op honk- en softbal en zij zijn al jaren betrokken bij onze sporten in regio Den Haag.

Per 1 februari 2023 zijn vereniging Extra Innings en ZBSV Birds gefuseerd en omgedoopt tot de nieuwe Zoetermeerse honk- en softbalvereniging GRIZZLIES.